PROBLEM Z ŁADOWANIEM O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tami
    Classic
    • 2010
    • 3

PROBLEM Z ŁADOWANIEM O1

Heh, a mojej żonie BKD zaczęło mniej palić jak się ociepliło. Z 10,5 na 9l po mieście :lol:

To na podbudowanie kropelkowców na wąskotorówkach, że im pali MNIEJ :twisted:
  • arkario
    Classic
    • 2009
    • 7

PROBLEM Z ŁADOWANIEM O1

Witam znajomy ma taki objaw, mianowicie:
    Po rozgrzaniu silnika do max. po włączenia świateł, radia , grzania szyby i nawiewu ładowanie wynosi 12.5V (brak ładowania) a gdy się powyłącza odbiorniki jest 13,8V alternator został sprawdzony w dwóch warsztatach i jest ok. może macie jakieś pomysły.
    arkario

Komentarz

• tom.tom
      Rider
      • 2009
      • 296

jeżeli akumulator jest sprawny i alternator działa, a występuje taki spadek napięcia przy wielu włączonych odbiornikach - alternator nie jest w stanie dać więcej mocy. Regulator prądu ładowania na alternatorze może być uszkodzony, mogą być szczotki zużyte lub zawieszone, może być zaśniedziały kabel prądowy itd...

Nie mierzyłem napięcia na akumulatorze przy pełnym obciążeniu w mojej Octavii, ale zakładam że jest wyższe od 12,5 V jeśli piszesz że 12,5 V to mało. Przy najbliższej okazji zmierzę bo ciekawi mnie ile jest przy sprawnym układzie ładowania i sprawnym akumulatorze.

Tomek
      Pozdrawiam tom_tom

Komentarz

Pracuję...